Priatelia, v novej sezóne sme pre vás pripravili menšie spestrenie finálových zápasov, kde v prestávke medzi jednotlivými finálovými zápasmi si budete môcť zahrať o zaujímavé finančné odmeny. Nechali sme sa inšpirovať viacerými lokálnymi ligami, kde sa podobné spestrenie turnaja koná a teší sa veľkej obľube medzi šípkarmi.

Ako bude vyzerať to naše:

Každý hráč po vyplatení štartovného obdrží 5 tombolových lístkov, ktoré budú mať totožnú farbu a číslo. V novej sezóne bude finálová session pozostávať zo 4 finálových zápasov – 2.liga, juniori, ženy a 1.liga. V momente ako bude známa dvojica hocijakého finálového zápasu, každý, kto sa chce zapojiť do hry o finančné odmeny príde k stolíku rozhodcov, kde budú pripravné urny (nádoby) s menami oboch finalistov a hodí jeden tombolový lístok do urny svojho favorita. Po skončení finálového zápasu sa donesie na stage len urna s menom víťaza zápasu a bude sa žrebovať zo súťažiacich, ktorí si správne tipli víťaza zápasu. Tento proces sa bude opakovať 4 krát, resp. po každom finálovom zápase. Preto aj každý obdrží 5 lístkov, keďže 4 krát vhodí lístok do urny jedného z finalistov o ktorom si myslí, že zápas vyhrá a piaty lístok si uschová pre prípad, že bude vyžrebovaný.

Ako sa dostať k finančnej výhre:

Vyžrebovaný súťažiaci príde na stage a po preukázaní svojho tombolového lístka mu náhodný generátor čísel vyžrebuje číslo v rozmedzí 3-99, ktorého hodnotu musí súťažiaci troma šípkami hodiť. Dôležité pravidlo je, že na splnenie úlohy musí použiť všetky tri šípky a každá šípka musí zaznamenať nejakú hodnotu na terči. Príklad: súťažiaci si vyžrebuje číslo 45. Na splnenie úlohy mu nestačí hodiť T15, keďže zvyšne 2 šípky by nemali žiadnu hodnotu.

O aké finančné odmeny sa bude hrať: Každý zápas bude predstavovať určitú finančnú hodnotu. 

  • 1.finálový zápas  – 50 eur
  • 2.finálový zápas – 100 eur
  • 3.finálový zápas – 150 eur
  • 4 finálový zápas – 200 eur

V prípade, ak sa po prvom finálovom zápase súťažiacemu nepodarí splniť úlohu, hodnota zápasu (50 eur) sa pripočíta k druhému zápasu po skončení ktorého bude hrať súťažiaci nie o 100 eur, ale o 150 eur. Teoreticky, ak sa po prvých troch finálových zápasoch nikomu nepodarí splniť úlohu, po poslednom finálovom zápase sa bude hrať o 500 eur. Ak by sa ani tam nepodarilo súťažiacemu splniť úlohu, celý bank sa posúva na SP 2, kde sa po prvom finálovom zápase bude hrať o 550 eur a takto to pôjde až dokým niekto nevyhrá. Ak sa tak stane, začína sa odznova s hodnotou zápasu, ktorý bude nasledovať po rozbití banku. 

Ak by niekto chcel zvýšiť svoje šance na vyžrebovanie, bude možnosť si zakúpiť navyše balíček 5-ich tombolových lístkov za 5 eur. Samozrejme, túto možnosť budú mať aj nehráči (fanúšikovia, rodinný príslušníci…)

Veríme, že aj takéto menšie obohatenie najmä prestávok medzi finálovými zápasmi, vám ešte viac spestrí šípkarský deň na celoslovenských turnajoch a niekde aj vyšperkuje atmosféru finálových zápasov, keďže každý jeden zúčastnení (fanúšik) bude mať o motiváciu navyše držať palce svojmu favoritovi.